14 oktober: Nijmeegs Kinderboekenfeest

Kom erbij!

Met het thema ‘vriendschap’.

Datum: zondag 14 oktober 2018
Tijd: 14.00-17.00 uur
Prijs: € 10,-
Leeftijd: 5+
Locatie: Lindenberg

Haal hier je kaartjes

Bekijk het programma nu ook in ons Blokkenschema NKBF18!

Programma

 

Paul van Loon & Andere Snuiters – De kunst van het Lezen (met vrienden!)

Deze voorstelling gaat over De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Jimi RIP & andere wezens van de nacht. En over de Kunst van het Lezen, waardoor je pas echt kunt griezelen met een heerlijk griezelboek. Liedjes, verhalen, popmuziek, rock and roll en vrolijke griezelavonturen, oftewel: GRUMOR! Na afloop zet Paul met plezier zijn handtekening in boeken, op blaadjes, T-shirts en onderzetters…
Paul komt met zijn band.

waar     Lindenbergzaal
tijd         14.15 en 15.45 uur
leeftijd   6+

 

 

ZieZus, eigenZinnig theater speelt ‘Vrienden door dik en dun’

De interactieve voorstelling ‘Vrienden door dik en dun’ is een avontuur over vriendschap vol liedjes, humor en muziek. De spelers verzinnen het verhaal samen met het publiek. Kom meespelen, meezingen, denk mee of ga gewoon lekker kijken en luisteren. Kom erbij!

waar     Steigerzaal
tijd         14.30 en 16.00 uur
leeftijd   5+

 


Palmen op de Noordpool – Mini-college van Marc ter Horst

Iedereen heeft het over klimaatverandering. Maar hoe zit het nou precies met de ijsberen, de orkanen en de overstromingen? Marc ter Horst schreef een kinderboek over klimaatverandering en gaat je er alles over vertellen. En natuurlijk mag je hem ook vragen stellen.

waar     Marikenzaal
tijd         14.30 uur
leeftijd   8+

 

Firma Schotveld & Schaap

Janneke Schotveld & Annet Schaap vertellen en tekenen
Janneke schrijft sinds 2007 kinderboeken, ze is o.a. bekend van de serie Superjuffie. Annet Schaap illustreerde onder meer boeken van Francine Oomen en Janneke Schotveld. In hun grappige programma krijg je een kijkje in het leven van een schrijver en een illustrator.

waar     Marikenzaal
tijd         16.00 uur
leeftijd   6+

 


Blue Room

Hier vinden doorlopend activiteiten plaats, voor alle leeftijden:

  • Wat een portret! – Portrettekenen: Samen met de eerste stadstekenaar van Nijmegen, Elske Berndes, kun je aan de slag met stiften en potloden. Teken een portret van je beste vriend of vriendinnetje, of iemand anders.
  • Inkt en Gezelligheid – Vriendschapstattoos van TUIG: Laat aan iedereen zien wie jouw beste vriend is met een superstoere tijdelijke tattoo!
  • Buitenparcours – Zet je beste beentje voor: Leef je uit op het buitenparcours en leg het avontuurlijke parcours af samen met een maatje.


 

Haal hier je kaartjes

Nijmeegs Kinderboekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN): Stadsschouwburg Nijmegen, Kinderboekwinkel Nijmegen, Dekker v.d. Vegt, Bibliotheek Gelderland Zuid, Lindenberg huis voor de kunsten, De Nieuwe Oost.

woensdag, 29 aug 2018